Home

Informatie over de cd-rom

Rondleiding door het museum 

Kunstgame tegen de klok

De 50 meesterwerken

Cd-rom bestellen

Netwerkversie cd-rom met lespakket bestellen

 

Kunstgame tegen de klok

Vlak voor de opening van de leukste tentoonstelling ooit wordt het stadje waar het museum zich bevindt opgeschrikt door een enorme wervelwind. Heel ongelukkig blijft deze boven het museum hangen. Het museum wordt de lucht in geslingerd en helemaal door elkaar geschud. U raadt het al: na de grote schoonmaak blijkt er toch nog met alle schilderijen iets aan de hand te zijn! Aan het kind de opdracht het museum zo snel mogelijk weer op orde te brengen door het oplossen van vragen en het doen van interactieve spelletjes.

Een meisje of jongen (naar keuze) leidt je langs alle schilderijen. Met ieder schilderij moet je iets doen: er zijn veel interactieve spelletjes zoals het leggen van een puzzel, details naar de juiste plaats slepen, memo, zoek de verschillen enz. De nadruk wordt gelegd op kijk- en quizvragen. De kijkvragen kun je alleen beantwoorden door het schilderij heel precies te bekijken. De quizvragen kun je oplossen met behulp van informatie die bij elk schilderij gegeven wordt. Het kan zelfs zijn dat je het kunstencyclopedietje, dat speciaal voor deze leeftijdsgroep geschreven is, moet raadplegen. En voor de echte spelletjesfanaten is er een tijdsklok waarvan uiteindelijk de score afhangt.


(c)
Boijmans van Beuningen 

Er zijn voor deze cd-rom 15 spelletjes bedacht die op elk schilderij toepasbaar zijn. De computer bepaalt zelf welk spel bij welk kunstwerk gespeeld moet worden. Daardoor is de kans dat je bij een nieuw gestart spel steeds dezelfde opdrachten tegenkomt zeer klein. Hetzelfde geldt voor alle kijk- en quizvragen.